Raymond Hensgens - Galerie Nieuw Schoten

© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Op zondag 11 maart 1999 vond de feestelijke opening van Galerie Nieuw Schoten plaats. Vanaf dat moment was Haarlem een galerie rijker. Een plek waar in aanvang voornamelijk aandacht werd gegeven aan hedendaagse kunstenaars, maar veranderde na de eerste expositie 'Haarlemse School; leerlingen van Kees Verwey en Henri Boot & tijdgenoten'. Vanaf dat moment ontwikkelde de galerie zich tot een plaats waar met regelmaat aandacht werd besteed  aan deze bijzondere groep Haarlemmers.

Inmiddels zijn we twee decennia verder en organiseerden we in die jaren tal van exposities in Nederland en het buitenland (Amerika, België, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Letland, Polen en Suriname). 

Onze clientèle bestaat uit particulieren, overheden, bedrijven en musea. In ons aanbod richten wij ons voornamelijk op kunst uit de periode 1880 - 1960. Daarnaast kunt u bij ons terecht met al uw vragen op het gebied van aankoop en verkoop, verzekeringen, nalatenschappen, taxaties en restauratie. 

 

Voor de komende tijd staan de volgende expositie's op het programma: 'Herman van Staalduinen; een terugblik', 'Je kunt het pas herkennen als je weet waar het is', 'Werk op papier uit de periode 1950 - 1980' , Kunst en het Jodendom' en 'Anton Buytendijk; een keuze uit het atelier'.

De galerie heeft een eigen betalingsregeling. 

Van harte welkom bent u tijdens exposities op zaterdag en zondag tussen 13.00 uur en 17.00 uur en natuurlijk op afspraak.

Raymond Hensgens.